True
Informatief.TV - TV kijken via internet, de beste Informatieve tv-programma's bij elkaar! Nederland.FM   Nederland.TV   Contact   Cookie Verklaring  
Informatief.TV

Kassa - Alle afleveringen

Kassa

Kassa

Websites die voor jou toeslagen aanvragen bij de belastingdienst. Hoe weet je of die wel verstand van zaken hebben en of je die wel kunt vertrouwen? Kassa meldt zich ook aan als belastingconsulent en wat blijkt: een diploma heb je niet nodig. * Daarnaast aandacht voor het kopen op afbetalen. Juist deze dure manier van kredietverstrekking is volgens deskundigen aantrekkelijk voor de financieel zwakkeren. Die komen hierdoor nog sneller in de financiele problemen. * Amber gaat langs bij Vodafone met haar Belbus en Pierre Wind proeft voor ons verschillende broodjes kaas bij verschillende winkels. Krijg je kaas voor je geld?

Deze uitzending bekijken

Kassa

Kassa

We besteden weer aandacht aan Ford en de probleemmotor. Is er al een oplossing geboden? * Smart-tv is ineens niet meer zo smart. Een smart-tv hoort smart te zijn. Zo kun je via diverse apps programma's terugkijken of video's bekijken op YouTube. Maar ineens werken apps niet meer. Hoe kan dat? * Niet-originele oplaadkabels voor telefoons werken niet goed. Een nieuwe oplaadkabel voor je telefoon kost al gauw een paar tientjes. In winkels als Action en Hema en op websites als Bol.com zijn oplaadkabels al te koop voor tien euro. Maar de kabels zijn vaak niet origineel en werken niet altijd naar behoren. * Test: Welk 0.0 bier is het lekkerst? Hoe is de smaak van een 0.0 biertje? Lijkt het een beetje op een echt biertje? Kassa test 0.0 bier met ware liefhebbers van de goudgele rakkers, het 35+voetbalteam van FC Olympia uit Gouda.

Deze uitzending bekijken

Kassa

Kassa

Hét live consumentenprogramma dat je niet mag missen. Met relevante, actuele en creatieve reportages, spannende confrontaties en handige tests.

Deze uitzending bekijken

Kassa

Kassa

We besteden aandacht aan Ferratum. Je leent geld, maar komt uiteindelijk in de problemen door de torenhoge kosten die ze berekenen. We hebben het ook over BikeDepot. Je bestelt een fiets, maar krijgt 'm nooit geleverd en je geld is weg! Verder hebben we het weer over de zogeheten Dieselgate en sjoemelsoftware.

Deze uitzending bekijken

Kassa

Kassa

Als je een hotel zoekt, check je vaak online wie de beste beoordeling krijgt. Maar kloppen die recensies dan eigenlijk wel? Hoe weet je zeker dat ze niet nep zijn? Neprecensies komen er bij ons niet in, zeggen de reviewsites, daar doen we alles aan. Maar is dat wel zo? Kassa neemt de proef op de som. Hoe moeilijk is het om vals te spelen? En in welk restaurant krijg je gratis kraanwater bij je maaltijd? Kassa brengt het letterlijk in kaart!

Deze uitzending bekijken

Kassa

Kassa

Er zijn meer wespenkoninginnen gespot en dat kan zorgen voor een wespenplaag. En het aantal bruine ratten, dat voor veel overlast zorgt, in Nederland groeit. In de Belbus een gedupeerde die al maanden op geld van een luchtvaartmaatschappij wacht. Verder een terugblik op een heel seizoen Kassa.

Deze uitzending bekijken

Kassa

Kassa

Deze keer besteedt Kassa aandacht aan rente-opslag. Banken rekenen te hoge rente-opslagen. Verder aandacht voor de problemen bij het grootste Latin en Carribean festival Pal Mundo en voor HEMA fietssloten, die makkelijk te openen zijn met andere fietssleutels. Daarnaast ook de mozzarellatest! Dit keer van buffelmelk.

Deze uitzending bekijken

Kassa

Kassa

Elke zaterdagavond live consumentenprogramma met relevante, actuele en creatieve reportages, spannende confrontaties en handige tests.

Deze uitzending bekijken

Kassa

Kassa: Antidepressiva

Aandacht voor antidepressiva dat onnodig veel gebruikt wordt. Dit zorgt voor veel ontwenningsverschijnselen bij het afbouwen. Verder komt de OV-chipkaart aan bod. Veel studenten weten niet dat ze het studentenreisproduct moeten stopzetten en krijgen zo onverwacht hoge boetes van maar liefst ' 194,- per maand.

Deze uitzending bekijken

Kassa

Kassa

Kassa besteedt aandacht aan kinderbijslag en studiefinanciering. Men gaat namelijk ongewild van een gift (kinderbijslag) naar een lening (studiefinanciering). Daarnaast wordt er gesproken over automatische dagrijverlichting en testen drie wijnkenners verschillende alcoholvrije wijnen.

Deze uitzending bekijken

Kassa

Kassa

We besteden aandacht aan beleggen. Hoe haal je meer rendement uit je spaargeld? Verder hebben we het over maagzuurremmers. Ze zijn overal verkrijgbaar, maar er worden steeds meer bijwerkingen bekend.

Deze uitzending bekijken

Kassa

Kassa: Belbusspecial

Belbusspecial. Je ziet de opmerkelijkste belbussen van het afgelopen jaar. Waaronder de belbus in de gemeente Zuidplas waar Anton heel lang moest wachten op de aanpassingen aan zijn rolstoel. En de belbus is ook langs geweest bij Rutger, die niet zachtzinnig een winkel werd uitgezet.

Deze uitzending bekijken

Kassa

Kassa

Als huurder heb je recht op compensatie als je verwarming uitvalt. Maar uit onderzoek van Kassa blijkt dat je die in veel gevallen zelf betaalt. En je denkt dat je solliciteert op een leuke vacature, maar je valt in handen van een groot oplichtersnetwerk.

Deze uitzending bekijken

Kassa

Kassa

Veel ouderen kunnen nog prima autorijden, maar toch houden hun kinderen soms het hart vast als ze achter het stuur stappen. Zou er niet een wat strengere keuring moeten komen om ouderen die echt niet meer kunnen rijden te behoeden voor ongelukken? En Femke Halsema luidt als voorzitter van Gehandicapten Nederland de noodklok, veel mensen krijgen niet de zorg waar ze recht op hebben. Presentatie: Brecht van Hulten.

Deze uitzending bekijken

Kassa

Kassa

Deze zaterdag in Kassa: lachgas is razend populair onder tieners. Veel jongeren denken dat het een onschuldig middeltje is om feestjes wat gezelliger te maken, maar is dat ook zo? En veel mensen staan weer voor de keuze: neem ik de griepprik of niet? Wat is wijsheid?

Deze uitzending bekijken

Kassa

Kassa

Youtubers zijn de popsterren van deze tijd en razend populair onder kinderen. Dat maakt ze erg interessant voor bedrijven die een jonge doelgroep willen bereiken. Weet u waar uw kinderen naar kijken en hoe ze worden beïnvloed? En verder: als je in de Randstad een huis wilt kopen kom je er zonder aankoopmakelaar vaak niet tussen. Hoe komt dat?

Deze uitzending bekijken

Kassa

Kassa

Als patiënt heb je het recht om je eigen dossier bij het ziekenhuis of je huisarts in te zien. Maar te vaak wordt dat geweigerd * Wat is de beste manier om je ramen op de eerste verdieping te wassen?

Deze uitzending bekijken

Kassa

Kassa

Je wilt een overdekt terras in je tuin. Of een mooie veranda. Maar je blijft zitten met een stapel hout, een hoop rotzooi, een onvindbare verkoper en een lege portemonnee. Deze week wordt in Kassa de man geconfronteerd die hierachter zit.

Deze uitzending bekijken

Kassa

Kassa

Vervolg op de wurgkredieten van Interbank. De bank beloofde een passende oplossing voor de klanten. Komen ze deze belofte na? Het goede nieuws is dat de rentes in veel gevallen zijn verlaagd, maar deskundigen hebben hun bedenkingen. Is hier sprake van een sigaar uit eigen doos? Interbank reageert live in de uitzending.

Deze uitzending bekijken

Kassa

Kassa

De zomer lijkt nu echt goed op gang te komen. En wat drink je dan 's avonds het liefst in de tuin? Limoncello natuurlijk. Maar wat is nu de lekkerste? En je denkt je droomhuis te kopen, maar blijft achter zonder huis en met een rekening van duizenden euro's. Hoe dat kan?

Deze uitzending bekijken

Kassa

Kassa

We laten de leukste testen van het afgelopen seizoen de revue passeren. Daarnaast hebben we de verkiezing Test van het Jaar gedaan en de winnaar hiervan wordt in de uitzending bekendgemaakt.

Deze uitzending bekijken

Kassa

Kassa

Onverwachte en onduidelijke rekeningen van Reigerdael: kijkers mailden Kassa over een factuur van 12,50 euro voor 'extra diensten' bij hun uitvaartverzekering. Maar moet je eigenlijk extra diensten bij je uitvaartverzekering betalen? Ombudsman Reinier van Zutphen krijgt veel klachten over de Belastingdienst. Wat gaat daar mis? De Ombudsman vertelt het live in de uitzending. En: waar moet je op letten als je honing koopt? En wat kun je zélf doen tegen bijensterfte?

Deze uitzending bekijken

Kassa

Kassa

Nog meer schokkende verhalen van mensen met een wurgkrediet bij Interbank. Klanten betalen tienduizenden euro's, maar lossen bijna niets af. Interbank zit in de studio voor tekst en uitleg * Wie kent ze niet: de wensballonnen die je met vuur en al kan laten opstijgen. Feestelijk - maar ook erg gevaarlijk zegt de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit na een onderzoek. In Kassa de resultaten * En we hebben dezelfde boodschappen gedaan bij alle supermarkten: waar ben je nou echt het goedkoopste uit?

Deze uitzending bekijken

Kassa

Kassa

Het schokkende verhaal van een echtpaar dat een lening heeft van 30.000 euro. Ze hebben inmiddels al 45.000 euro aan rente betaald en nog maar 1500 euro afgelost. Een grof schandaal * Als je helemaal afhankelijk bent van hulp van anderen, wordt dat vergoed via de Wet Langdurige Zorg. Maar steeds meer mensen worden daar onterecht uitgeknikkerd met verstrekkende gevolgen * En alles over zonnebrandmiddelen. Is duurder ook beter? En kun je nog smeren uit die fles van vorig jaar?

Deze uitzending bekijken

Kassa

Kassa

Honderden mails kregen we naar aanleiding van onze uitzending over dure telefoonrekeningen bij Tele2. Mensen worden gebeld door vreemde buitenlandse nummers, en ook als ze niet opnemen of terugbellen blijkt er contact te zijn geweest. Tele2 zegt: 'dit is inderdaad fraude', maar laat de klanten toch de rekening betalen * En uit onderzoek blijkt dat 1 op de 7 mensen een toeslag van de belastingdienst laat liggen. Deze mensen hebben gemiddeld recht op 1300,- euro!

Deze uitzending bekijken

Kassa

Kassa

Veel mensen hebben een overlijdensrisicoverzekering omdat die vaak verplicht is bij het afsluiten van een hypotheek. Of je hebt er een als (extra) inkomensvoorziening voor je nabestaanden. Maar heb je deze verzekering voor 2010 afgesloten? Dan is de kans groot dat je te veel betaalt. Kassa's eigen financieel expert Kape Breukelaar zit in de studio en legt uit wat je moet doen * Voedingsleraar Martijn Katan beantwoordt in de studio vragen van kijkers over voeding, voedselmythes en diëten * In de test de Radlers. Welke is de lekkerste en is het eigenlijk wel bier dat er in het flesje zit?

Deze uitzending bekijken

Kassa

Kassa

Tele2 klanten worden gebeld door een vreemd telefoonnummer uit het buitenland, maar ze nemen het nummer niet op. Toch worden er hoge kosten in rekening gebracht voor deze gesprekken. Tele2 zegt dat de klanten zélf naar het duurbetaalde telefoonnummer hebben gebeld en dat deze kosten niet vergoed worden. Wat is hier aan de hand? * Als je ziek bent en daardoor afhankelijk bent van een bepaald medicijn, is het ontzettend vervelend als dat middel ineens niet meer te krijgen is. Als je dan moet overstappen naar een ander merk of medicijn kan dit grote gevolgen hebben, zoals nare bijwerkingen. Het gebeurt de laatste tijd steeds vaker en zorgt voor grote onrust. Zo zijn er al een paar maanden problemen met de levering van het medicijn Thyrax dat heel belangrijk is voor schildklierpatiënten. Ook borstkankerpatiënten, HIV-patienten en mensen met epilepsie maken zich momenteel grote zorgen over de beschikbaarheid van hun medicijnen. In Kassa het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen en de apothekers * En tot slot, klachten over de Nederlandse musea: lange rijen voor het museum, een onduidelijke audio-tour, onleesbare uitleg bij je favoriete schilderij. Maar ook dat je moet bijbetalen als je een museumjaarkaart hebt. Museumbezoek is hot, maar levert ook een hoop ergernissen op. Wat gaan musea eraan doen? In Kassa het antwoord.

Deze uitzending bekijken

Kassa

Kassa

Enkele maanden geleden besteedden we in Kassa aandacht aan een schrijnende verzekeringszaak. Verzekerde Daan van de Wege wilde aanspraak maken op zijn schadeverzekering bij Univé nadat er door lekkage grote schade onder de vloer van zijn huis is ontstaan. Univé weigert echter om uit te betalen, en laat van de Wege met een schade van ruim 30.000 euro zitten. Inmiddels is er verandering in de zaak gekomen * Verder besteden we aandacht aan de reclame van kiloknallervlees. Alhoewel de supermarkten steeds meer biologische vlees en vlees met een keurmerk aanbieden, maken ze nog vaak (tv)reclame met de veel goedkopere kiloknallers. Dierenwelzijn organisatie Wakker Dier heeft uitgezocht dat maar liefst 84 procent van deze reclames over het goedkoopste vlees zonder keurmerk gaat. In Kassa de vraag waarom dit niet wordt aangepakt * En tot slot testen we acht streamingdiensten. Welke dienst moet je hebben om je favoriete muziek overal af te kunnen spelen? Samen met de opleiding Muziek en Technologie van de HKU zijn het aanbod, de geluidskwaliteit, de ontdekkingsalgoritmes voor nieuwe muziek en het gebruiksgemak onder de loep genomen

Deze uitzending bekijken

Kassa

Kassa

Met: Eindelijk is het zover: Ticketmaster en Seatwave geven persoonlijk tekst en uitleg over woekerprijzen, illegale doorverkoop van concertkaartjes en de connectie tussen Seatwave en Ticketmaster. Ze geven ook commentaar op de vraag: Hoe kunnen er kaartjes op Seatwave tegen woekerprijzen worden aangeboden wanneer de kaartjes nog niet eens officieel in de verkoop zijn? * Als je belastingaangifte doet vóór 1 april, dan hoor je vóór 1 juli of je belasting moet betalen of geld terug krijgt. Dat laatste is natuurlijk het mooiste. Daarom alles over aftrekposten met belastingexpert Regina de Valk.

Deze uitzending bekijken

Kassa

Kassa

Met: Klachten bij nul-op-de-meterwoningen in Nieuw Buinen. Mensen hebben hun huurwoningen verduurzaamd. Extra isolatie, luchtventilatiesysteem met warmt-terug-win, zonnepanelen, et cetera. Maar er zijn nogal wat klachten over dit project. In de studio reageert de verantwoordelijke woningbouwvereniging. * Verder besteedde Kassa vorig jaar aandacht aan de praktijken van een internetoplichter. Via bedrijfjes met namen als Yebbi, Knaakland en World Incasso wist hij vele consumenten geld afhandig te maken. Na onderzoek van Kassa bleek het om een jongen van pas vijftien jaar oud te gaan. De rechter heeft onlangs uitspraak gedaan. De advocaat van deze jongen vertelt in de studio over deze bijzondere zaak. * En we testen acht bloemenbezorgsites. Leveren ze wel wat ze beloven en hoe is het gesteld met de kwaliteit?

Deze uitzending bekijken


De website Nederland.TV maakt gebruik van cookies. Meer informatie daarover kun je vinden op onze Cookie Verklaring. Als je onze website wilt gebruiken, geef dan eenmalig toestemming voor het gebruik van cookies.