True
Informatief.TV - TV kijken via internet, de beste Informatieve tv-programma's bij elkaar! Nederland.FM   Nederland.TV   Contact   Cookie Verklaring  
Informatief.TV

Tijd voor Max - Alle afleveringen

Tijd voor Max

Compilatie Tijd voor MAX

Compilatie van fragmenten uit de uitzendingen van 20 tot en met 24 februari 2017.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Live vanaf de Huishoudbeurs (2)

Janneke Brinkman-Salentijn is te gast. Op zondag 26 februari 2017 opent in Slot Zeist de jubileumtentoonstelling 25 jaar 'Passie voor Bloemen'. Daar wordt een overzicht getoond van de mooiste bloemen- en plantenaquarellen die Janneke de afgelopen kwart eeuw schilderde. Ook trendwatcher Lieke Lamb schuift aan, zij deelt haar bevindingen op het gebied van trends. Vanaf 3 maart 2017 is het indringende liefdesverhaal 'Gare de Lyon' in de Nederlandse theaters te zien. Bartho Braat en Jette van der Meij spelen de hoofdrollen in dit stuk en zijn bij ons te gast. Meester Patissier Robèrt van Beckhoven staat in de keuken, hij maakt een smaakvolle ananas anglaise. De Engelse popgroep Londonbeat is te gast én treedt op met hun hit 'I’ve been thinking about you'.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Live vanaf de Huishoudbeurs

Deze uitzending zenden wij live uit vanaf de Huishoudbeurs in Amsterdam. Daar ontvangen we Patty Brard en haar echtgenoot Antoine van de Vijver. Patty heeft namelijk ook een stand op de beurs. Ook te gast is schoonmaakgoeroe Emile Bode. Hij brengt verslag uit van de nieuwste ontwikkelingen in zijn vakgebied. Martin Gaus schuift ook aan. Hij is samen met vlogger Dionne Slagter een YouTube-kanaal gestart met de naam 'Fikkie TV'. Het gaat over de opvoeding van honden. Rene Dings schreef het boek 'Over straatnamen met name'. Waarin hij alles vertelt over hoe straatnamen tot stand komen. Waar komt zijn interesse in straatnamen vandaan? Janny van der Heijden staat in de keuken en maakt voor de mensen in het publiek een lekker hapje. Tenslotte treedt het beroemde Amerikaanse duo The Weather Girlsop, dit duo werd beroemd met hun hit It’s raining men.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Fractievoorzitter Groen Links Jesse Klaver

GroenLinks-voorman Jesse Klaver is te gast! We vragen hem wat de plannen zijn van GroenLinks op het gebied van ouderenzorg. Deze maand is het 75 jaar geleden dat de slag in de Javazee plaatsvond. Daarom zendt MAX zondag 26 februari 2017 de documentaire 'Slag in de Javazee' uit. Hierin gaat Theo Doorman op expeditie naar de plek van de zeeslag, waar zijn vader om het leven kwam. We blikken in deze uitzending vooruit op deze documentaire met Theo Doorman. Boswachter André Donker schuift ook aan. Hij ging voor ons naar het Dwingelerveld om naar het eerste lammetje te kijken! Ook geeft hij een nieuwtje over de Markerwadden. De Dutch Swing College Band en Sue Moreno staan op het podium! Zij spelen voor ons het nummer 'Goody Goody' Annemarie Pronk staat in de keuken en maakt spekkoek! Ook vertelt ze over haar nieuwe kookboek.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Sprookjesmusical 'Into the Woods'

De musicalacteurs Wart Kamps en Esther Maas zitten bij ons aan tafel. Alle twee spelen ze een belangrijke rol in de sprookjesmusical 'Into the Woods' die wereldwijd vele awards heeft gewonnen. Nu is de musical voor het eerst in Nederland in de originele orkestbezetting te zien. Het bestaan van Wil Seegelken werd totaal op z’n kop gezet toen haar vrolijke zoon veranderde in een agressieve tiran. Inmiddels werd schizofrenie bij hem vastgesteld en is hij opgenomen in een TBS-kliniek. Bij ons vertelt Wil hoe ze haar leven langzaam maar zeker weer aan het oppakken is. Vaste huisarts dokter Ted van Essen heeft het over een van onze belangrijkste organen: de lever. De lever heeft een opmerkelijk herstellend vermogen, maar daar moet je wel wat voor doen. Of laten! In de keuken maakt topkok Antoine Hermans maakt canneloni van paling en schaaldier met oosterse tapioca. Soulzanger Steffen Morrison treedt samen met zijn liveband op! Ze brengen de nieuwe single 'All for you' ten gehore!

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Minister-president Mark Rutte

Minister-president Mark Rutte is te gast! We weten inmiddels dat onze premier van Bach, de Toppers én zijn moeder houdt, maar waarvan gaat zijn hart nog meer sneller kloppen? Ook vragen we hem hoe de VVD denkt over de toekomst van de ouderenzorg. Wat doen bekende mensen met hun prachtige kleding nadat ze ermee over de rode loper hebben geparadeerd? Theaterwetenschapper én dochter van zangeres Liesbeth List Elisah Baijens weet het antwoord. Zij opende Second Stage Vintage. Daarnaast schuift Bart Chabot ook aan. Hij komt vertellen over het boek 'De zon en de maan en The Rolling Stones'. Ook te gast: zanger Jeroen van den Boom. Voor wie hem altijd al beter wilde leren kennen, is er nu zijn nieuwste album en gelijknamige theatertour 'Dit ben ik'. In de keuken tenslotte culinair wonder Janny van der Heijden. Zij maakt speciaal voor Mark Rutte een Indonesische maaltijd met veel kroepoek!

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Compilatie Tijd voor MAX

Compilatie van fragmenten uit de uitzendingen van 13 tot en met 17 februari 2017.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Muzikale uitzending met KLUBBB3 en meer!

Jazzmuzikant en mondharmonika-virtuoos Tim Welvaars én The Voice of Holland-deelneemster Shirma Rouse komen langs! We praten over hun gezamenlijke liefde voor de muziek van Stevie Wonder. Ook het schlagertrio KLUBBB3 is te gast. Dit trio bestaat uit Jan Smit, Christoff De Bolle en Florian Silbereisen. Samen treden ze op met hun nieuwste Nederlandstalige feestnummer 'Het leven danst Sirtaki'. Ook scenarioschrijver Frank Ketelaar schuift aan. Met hem praten we over de nieuwe dramaserie KLEM en de net verschenen biografie van Al Capone. Verder komt bioloog en apendeskundige Patrick van Veen langs. Vanuit zijn specialisme werpt hij een verhelderende blik op de actualiteit. En in de keuken staat Meester Patissier Robèrt van Beckhoven.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Nieuw boek Kluun

Schrijver Raymond van de Klundert, oftewel Kluun is te gast. Na het succes van zijn debuut Komt een vrouw bij de dokter, komt Kluun praten over zijn nieuwste boek: 'DJ'. Ook Anne Marie van Veen en longarts Wanda de Kanter zijn te gast. Anne Marie begon al jong met roken en heeft nu longkanker. Onlangs zette zij een unieke stap: ze deed aangifte tegen de tabaksindustrie. Wanda heeft de Vereniging Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde weten te overtuigen deze aanklacht tegen de tabaksfabrikanten financieel te steunen. Fotograaf Willemijn Kappers schuift ook aan. Met de expositie 'There Is No Difference' wil ze de overeenkomsten laten zien tussen Nederlanders en vluchtelingen. Francis Kuijk staat in de keuken. Zij laat zien hoe je komkommers kunt inmaken met diverse kruiden en smaken. Tenslotte treedt singer-songwriter Frank Boeijen voor ons op! Zijn nieuwe theatertour is net van start gegaan en binnenkort komt zijn verzamelalbum uit.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Kostuumontwerpster Jany Temime

Actrice Inge Ipenburg is te gast. Ze schreef het script voor de theatervoorstelling 'PAAZ', gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Myrthe van der Meer over het wel en wee op de gesloten afdeling van een psychiatrisch ziekenhuis. 'PAAZ' gaat binnenkort in première. Fotografe en Zilveren Camera-winnares Mariëlle van Uitert schiet haar materiaal meestal in conflictgebieden. Ditmaal reisde ze op verzoek van de Eye Care Foundation naar Cambodja. De Eye Care Foundation heeft daar een kliniek opgezet waar lokale artsen en verpleegkundigen worden opgeleid om oogziekten te behandelen. Mariëlle bezocht het oogkamp en kwam terug met een hoopvolle fotoserie. Vaste huisarts dokter Ted van Essen sluit daar mooi op aan. Hij heeft het over ‘een rood oog’. Wat is het en wat kan eraan gedaan worden? Ook de Frans-Nederlandse kostuumontwerpster Jany Temime is te gast. Zij bedacht voor meer dan 67 belangrijke filmproducties kostuums. Waaronder maar liefst 1500 voor de laatste Bond-film Spectre. Maar ook Harry Potter en zijn Zweinstein-collega’s stak zij in de kleren. Zestig jaar geleden werd de inmiddels legendarische musical 'West Side Story' voor het eerst opgevoerd op Broadway. Als eerbetoon aan de componist en dirigent Leonard Bernstein speelt het Concertgebouw Orkest een compilatie uit de musical. In de keuken staat visspecialist Bart van Olphen. Die laat zien hoe je met vijf ingrediënten voor 2,50 euro een heerlijk gerecht kunt bereiden.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Prinses Laurentien

In deze uitzending hebben we een bijzondere gast: Prinses Laurentien! De prinses was aanwezig bij de start van de Nationale Voorleesdagen. En las voor aan kinderen in de nieuwe bibliotheek in Almere. Voormalig kunstrijdster Sjoukje Dijkstra is te gast. Sjoukje wordt morgen 75 jaar. Ze werd die driemaal wereldkampioene kunstschaatsen en won éénmaal goud op de Olympische Spelen. We kijken terug op haar prachtige sportcarrière. Dit weekend is de Nationale Tuinvogel-telling van de Vogelbescherming. Wereldrecordhouder vogelspotten Arjan Dwarshuis geeft bij ons tips voor de beginnende vogelteller/spotter. Ook vertelt hij over het afgelopen jaar waarin hij het wereldrecord vogelspotten verbrak. Verder zit schrijfster Heleen van Royen aan tafel. Heleen maakte de indringende documentaire 'Het Doet Zo Zeer' over haar moeder, bij wie dementie is geconstateerd. Vonder & Bloom zorgen voor het optreden. Ze ontmoetten elkaar tien jaar geleden in de tram in Amsterdam. Sindsdien maakten ze drie albums. In de keuken staat Meester Patissier Robèrt van Beckhoven die iets heerlijks uit de oven tovert.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Fietsreis door Noord-Amerika

Actrice en regisseur Sanne Vogel en presentatrice en voedingscoach Vivian Reijs zijn te gast. Uit onderzoek is gebleken dat het gemiddelde kind 24 klontjes suiker per dag binnenkrijgt. Sanne en Vivian willen hier iets tegen doen. Ook Anita Witzier komt langs. Zij presenteerde het Depressiegala. Het thema van het gala was dit jaar: jongeren. Wat is de ervaring van Anita met depressies? Apendeskundige Patrick van Veen zit ook aan tafel. Hij werpt zijn licht op de inauguratie van Donald Trump. In Nederland worden Amerikanen vaak gezien als oppervlakkig, dik en dol op wapens, maar klopt dat beeld wel? De journalisten Lotte Stegeman en Peter Smolders maakten een fietstocht van 11.000 kilometer dwars door de Verenigde Staten om de gewone Amerikaan te leren kennen. Ze schreven er ook het boek 'Country Roads' over. Schoonmaakexpert Emile Bode heeft weer een onvergetelijke huishoudtip voor ons. In de keuken staat Meester Patissier Robèrt van Beckhoven. In oktober was Jon Tarifa opeens wereldnieuws. Een clip van zijn nummer 'Don't Go' werd meer dan 15 miljoen keer bekeken. Bij ons treedt hij op.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Compilatie Tijd voor MAX

Compilatie van fragmenten uit de uitzendingen van 9 tot en met 10 januari 2017.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: De Zaak Menten

In de serie De Zaak Menten probeert journalist Hans Knoop de waarheid achter oorlogsmisdadiger Pieter Menten te achterhalen. Actrice Noortje Herlaar speelt in de serie Betty Knoop en is te gast. Ook te gast is Jacqueline van Maarsen, destijds de beste vriendin van Anne Frank. Wat voor verhaal zit er achter het handschrift van Anne Frank? Daarnaast schuift ook modejournaliste Milou van Rossum aan. Met haar spreken we over de nieuwe tentoonstelling over filmster Audrey Hepburn in het Gemeentemuseum Den Haag. In de keuken staat Sarena Solari die iets lekkers klaarmaakt met een Italiaanse twist. Tenslotte in deze Tijd voor MAX een fantastisch optreden van de Vlaamse zangeres Dana Winner!

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: SOS Kinderdorpen

Deze internationale kinderhulporganisatie zet zich al 65 jaar in voor kinderen zonder ouders en veilig thuis. Televisiepresentator Jochem van Gelder is ambassadeur van SOS Kinderdorpen. Hij bracht onlangs een bezoek aan Indonesië. Hier wonen kinderen vaak op straat en leven zelfs op vuilnisbelten. Een van de kinderen in Indonesië die het risico liep op een dergelijk bestaan is Misyati. Zij werd opgevangen in een SOS Kinderdorp en woont nu in Nederland. Jochem en Misyati zijn beiden te gast in de studio.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Rob de Nijs

Rob is al meer dan 50 jaar een van 's lands meest geliefde artiesten. Na talloze prijzen en vele gouden en platina albums wordt hij op 20 november aanstaande vanwege zijn vakmanschap, veelzijdigheid en drive tot vernieuwing onderscheiden met de NPO Radio 5 Oeuvre Award 2016. In Tijd voor MAX nemen we daarop alvast een voorschotje door samen met Rob terug te blikken op de hoogtepunten van zijn lange carrière en daarnaast willen we natuurlijk alles weten over zijn plannen voor de toekomst. Uiteraard geeft Rob bij ons ook een fantastisch optreden samen met een live-band! In de keuken culinair expert Janny van der Heijden die voor de gelegenheid het lievelingsgerecht van Rob bereidt: zuurkool met worst en spek maar natuurlijk wel op z’n Janny’s! Verder besteden we aandacht aan de documentaireserie Schuldig, die van start gaat op NPO 1 bij Human. Daarin maken we kennis met mensen uit de Amsterdamse Vogelbuurt die om uiteenlopende redenen in de schulden zijn geraakt. Bij ons aan tafel Ron en Ramona, die uit hun huis zijn gezet en schuldhulpverlener Paul.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Compilatie Tijd voor MAX

Compilatie van fragmenten uit de uitzendingen van 7 tot en met 11 november 2016.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Amerikaanse verkiezingen

Deze keer praten we over de uitslag van de Amerikaanse verkiezingen. Onder anderen Dionne Stax en Amerikadeskundige Willem Post zijn te gast. Nog een gast die alles weet over winnen en verliezen, want ook boksster Nouchka Fontijn is te gast. Nouchka is tweevoudig Europees kampioene in de klasse tot 75 kilo en winnares van het zilver op de Olympische Spelen in Rio. Verder gaat de MAX-serie Hoe word ik 100 van start. In de serie gaan zes deelnemers de uitdaging aan met welvaartskwalen als overgewicht, hart- en vaatziekten en diabetes. Tijd voor MAX maakt alvast kennis met alle deelnemers. In de keuken staat Sarena Solari. Sarena werkte mee aan het Good Food Book en kookt daaruit haar eigen bijdrage: rode linzenpasta met paprikapesto.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Mylou Frencken

Zangeres, cabaretière en liedjesschrijfster Mylou Frencken is te gast. We praten met haar onder andere over haar nieuwe voorstelling 'Zinloos zuchten'. Ook start er een nieuwe reeks van 'Met het mes op tafel'. Willeke Stadtman, arts bij de Levenseindekliniek, schuift ook aan. Ze schreef het boek 'Slotakkoord'. Hierin staat ze stil bij vijftien misverstanden over euthanasie en hulp bij zelfdoding. Vaste huisarts dokter Ted van Essen zit eveneens aan tafel. Hij vertelt over een uiterlijk kenmerk waar onder andere Barack Obama mee behept is: flaporen! In de keuken tenslotte topkok Antoine Hermans die weer een gerecht op tafel tovert dat je thuis onmiddellijk na zou willen maken.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Nederland Leest

Begin november start, de door de CPNB georganiseerde, campagne Nederland Leest. Dit keer staat er geen boek centraal maar een thema: democratie. Journalist Dominique van der Heijde en haar vrouw, thrillerschrijfster en film- en boekenredacteur, Annet de Jong schuiven aan. Nederland leest óók meer en meer online. Daar wil Franska Stuy, voormalig hoofdredacteur van Libelle, graag haar steentje aan bijdragen. Sinds vorige week is er Franska.nl, een online magazine voor 40+vrouwen dat zich onder meer ten doel stelt Nederland weer gezellig te maken. Boswachter André Donker laat ons genieten van de schoonheid van de Nederlandse natuurwateren die wat hem betreft niet ten prooi mogen vallen aan vervuiling. En in de keuken bereidt culinair expert Janny van der Heijden zoals altijd iets heel lekkers. De muzikale uitsmijter komt vandaag van de Britse band Buddy Holly & the Cricketers: zij brengen ruim 50 jaar na zijn dood Rock ’n Roll-legende Buddy Holly weer tot leven!

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: 75 jaar Tom Poes en Olivier B. Bommel

Aan tafel bij Tijd voor MAX: de zangeressen Lone van Roosendaal, Annick Boer en Renée van Wegberg. Momenteel zijn de zangeressen met hun theaterconcert 'Op een mooie Pinksterdag' in het land te zien. In het concert brengen ze een ode aan de grote componisten van het Nederlandse lied: Ruud Bos, Harry Bannink en Joop Stokkermans. Het is dit jaar 75 jaar geleden dat de eerste strip van Tom Poes verscheen! Een jubileum dat gevierd wordt met een heus nieuw verhaal over de beroemde kat en zijn grote vriend Olivier B. Bommel: Heer Bommel en het lastpak. Deze nieuwe Bommel-uitgave weerspiegelt zoveel mogelijk de stijl en de sfeer van de oorspronkelijke strips van geestelijk vader Marten Toonder en is het resultaat van een schrijfwedstrijd. In Tijd voor MAX is kleindochter Milou Toonder, die deel uitmaakte van de jury, te gast. Ook is poppenspeler en acteur Barry Beijer te gast. Barry is degene die de vogel Zazu tot leven wekt in de musical The Lion King die in het AFAS Circustheater in Scheveningen in première is gegaan. Barry demonstreert in Tijd voor MAX hoe hij Zazu kan laten praten, lopen en natuurlijk vliegen. In de keuken Sandra Ysbrandy, specialist in vintage cooking, die laat zien dat puur, gezond én snel prima te combineren valt.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Angela Schijf en Tom Van Landuyt

Dinsdag zijn actrice Angela Schijf en haar echtgenoot acteur Tom Van Landuyt te gast bij Tijd voor MAX. Vanaf 8 november zijn ze samen in het theater te bewonderen in het toneelstuk Kreutzersonate - Als het verlangen maar stopt, naar een moderne bewerking van de novelle De Kreutzersonate van de Russische schrijver Lev Tolstoj. Muziek speelt een belangrijke rol in het stuk. Pianist Nicolas van Poucke is daarom te gast om iets te laten horen. Ook Mariëlle van Uitert, fotografe in conflictgebieden en winnares van de Zilveren Camera, schuift aan. In haar boek Duizend ogen laat Mariëlle het verhaal achter de aangrijpende beelden zien. De Pensioen3Daagse is van start gegaan. Olaf Simonse, van het bureau Wijzer in geldzaken, is te gast om hierover te vertellen. Dokter Ted van Essen weet alles over fantoompijn en in de keuken specialist in duurzame vis: Bart van Olphen.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Compilatie Tijd voor MAX

Compilatie van fragmenten uit de uitzendingen van 24 tot en met 27 oktober.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Heel Nederland Slaapt

Vandaag is Dionne Stax te gast bij Tijd voor MAX. Dionne is bij velen bekend van het NOS Journaal. Komende woensdag 2 november gaat Dionne voor MAX een bijzondere live-uitzending presenteren: Heel Nederland Slaapt. In deze uitzending wordt de kijker op een laagdrempelige manier geïnformeerd over het fenomeen slaap en ziet aan de hand van experimenten hoe het brein functioneert in de slaapstand. Verder schuift schrijfster Susan Smit aan. Onlangs verscheen haar historische roman De eerste vrouw, een verhaal over de stormachtige liefdesrelatie tussen twee filmlegendes uit het begin van de 20ste eeuw: de Amerikaanse Geraldine Farrar en de Nederlander Lou Tellegen. In de Tijd voor MAX-keuken wordt weer heerlijk gekookt en er wordt afgesloten met een bijzonder muzikaal optreden.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Dementie en Hersenstichting

In Nederland lijden momenteel 260.000 mensen aan een vorm van dementie en dat aantal zal binnen enkele decennia zijn verdubbeld. In deze uitzending in samenwerking met de Hersenstichting wordt nader ingegaan op het wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken, mogelijke preventie en eventuele behandeling van de ziekte, waarvoor op dit moment nog geen geneesmiddelen beschikbaar zijn. Te gast zijn onder andere voormalig Tweede Kamer-voorzitter Gerdi Verbeet en zanger Jan Dulles. Beiden hebben in hun privé-situatie te maken (gehad) met dementie: de moeder van Gerdi Verbeet leed aan vasculaire dementie en de vader van Jan Dulles is getroffen door Alzheimer. Verder vertellen we het aangrijpende verhaal van Margreet Laan, die op haar 53ste hoorde dat ze lijdt aan fronto temporale dementie, een zeer progressieve hersenziekte. Margreet probeert samen met haar man en twee zoons nog zoveel mogelijk te genieten van het leven.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Zwemster Inge Dekker

In Tijd voor MAX vandaag ruim baan voor voormalig topzwemster Inge Dekker. Inge, die viermaal deelnam aan de Olympisch Spelen en daar goud, zilver én brons veroverde, maakte begin deze maand bekend dat ze stopt met wedstrijdzwemmen. Ook te gast: modeontwerper Hans Ubbink. Hij is een van de zeven BN-ers die deze week in het nieuwe AVROTROS-programma De pennen zijn geslepen de strijd met elkaar aangaan, met als doel het schrijven van de beste literaire thriller. Met vaste huisarts dokter Ted van Essen hebben we het over (te) lage bloeddruk, en in de keuken vandaag topkok Antoine Hermans. Tenslotte een spetterend optreden van de dames van Big, Black & Beautiful: hun nieuwe soul- en discoshow Get up and dance is net in première gegaan en in Tijd voor MAX laten ze horen hoe dat swingt!

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Het Amstel Hotel

Het Amstel Hotel bestaat dit jaar 150 jaar en is daarmee het oudste grand hotel van Nederland. Gedurende die anderhalve eeuw hebben er koningen, presidenten, filmsterren en rocklegendes overnacht in het betoverende vijfsterrenmonument. Vanaf morgen, 22 oktober, start bij MAX een 8-delige serie over het wel en wee in het Amstel Hotel, Vier seizoenen aan de Amstel, waarbij we voor één keer een blik achter de schermen mogen werpen. We krijgen een uniek inkijkje in hoe alle betrokkenen, van directrice tot conciërge, erin slagen om de gasten een onvergetelijk verblijf te bezorgen. Vandaag in Tijd voor MAX nemen we alvast een voorschotje op Vier seizoenen aan de Amstel en dus spreken Sybrand Niessen en Martine van Os live vanuit de prachtige Spiegelzaal van het Amstel Hotel onder meer met general manager Anita Bos, chef-kok Rogér Rassin en assistent-executive housekeeper Elisabeth Torn.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: A.F.Th. van der Heijden en Mirjam Rotenstreich

Vandaag een gesprek met het schrijversechtpaar A.F.Th. van der Heijden en Mirjam Rotenstreich. Vanzelfsprekend gaat het over de film 'Tonio', naar het gelijknamige boek dat A.F.Th. van der Heijden schreef. Met Mirjam hebben we het verder over haar onlangs verschenen boek 'De stalkster', waarin een vrouw een wanhopig plan bedenkt om haar gestorven geliefde terug te halen. Ook schuiven aan de uit Denemarken afkomstige Stine en Lotte Jensen. Zij hebben samen het 'Zussenboek' geschreven. Hoe dat in zijn werk ging en tot welke inzichten dat leidde vertelt de eeneiige tweeling bij ons aan tafel. En nu ze er toch zijn, hoe zit dat eigenlijk met dat oer-Deense begrip hyggelig? Ook te gast is concertpianist en componist Michiel Borstlap en soul- en jazzzangeres Sherry Dyanne. Zij toeren momenteel door de theaters met hun Ode aan Billy Holliday, waarin aan de hand van beroemde nummers van Billy het roerige leven van deze legendarische zangeres wordt geschetst. We spreken met hen over deze bijzondere voorstelling, en natuurlijk brengen ze ook een van de songs ten gehore. In de keuken staat Sarena Solari, winnares van de vorige serie van Heel Holland bakt. Dat wordt weer smullen!

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: The Three Degrees

Vandaag schuift presentatrice Caroline Tensen aan in Tijd voor MAX. Morgen begint ze aan een nieuwe reeks van DNA Onbekend, het programma waarin de deelnemers eindelijk duidelijkheid proberen te krijgen over hun afkomst. Verder spreken we met royalty-deskundige Rick Evers over de nieuwe peperdure Netflix-serie The Crown die vanaf 4 november te zien zal zijn. The Crown gaat over alles wat zich heeft afgespeeld tijdens de lange regeringsperiode van de inmiddels 90-jarige Britse Queen Elizabeth II. Ook vaste huisarts dokter Ted van Essen is van de partij. Ditmaal heeft hij goed nieuws voor mannen met seksuele problemen. In de keuken maakt topkok en expert in duurzame vis Bart van Olphen ongetwijfeld weer iets lekkers voor ons klaar Vandaag een wel heel speciaal muzikaal optreden; bij ons in de studio namelijk de misschien wel beroemdste phillysound-band van de jaren ’70: The Three Degrees!

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Nieuw programma over zorg

In Tijd voor MAX ontvangen we vandaag presentatrice Antoinette Hertsenberg. Afgelopen mei maakte ze haar laatste aflevering van het consumentenprogramma Opgelicht?! om haar handen vrij te hebben voor een nieuw medisch programma bij AVROTROS: Zorg.nu. En acteur Chris Tates komt langs. Hij speelt de hoofdrol in de toneelbewerking van Indecent Proposal, de Hollywood-kaskraker uit 1993. Vond hij het lastig om zich in te leven in multimiljonair John, die bereid is een fortuin te betalen voor één nacht met zijn droomvrouw? Ook dierenarts Jenny Buijtels geeft acte de présence met nuttige dierentips: hoe maak je bijvoorbeeld je konijn winterklaar? In de keuken culinair expert Janny van der Heijden die deze keer voor vega gaat. De uitzending wordt afgesloten door een prachtig optreden van zanger/muzikant Stef Bos, rond wie MAX later dit jaar een indrukwekkende muziekspecial uitzendt. Stef is niet alleen: hij neemt zijn hele band mee!

Deze uitzending bekijken