True
Informatief.TV - TV kijken via internet, de beste Informatieve tv-programma's bij elkaar! Nederland.FM   Nederland.TV   Contact   Cookie Verklaring  
Informatief.TV

Tijd voor Max - Alle afleveringen

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Foppe de Haan

Oud-voetbaltrainer Foppe de Haan komt langs. Hij is adviseur bij het Nederlands vrouwenvoetbalelftal, daar is naar aanloop van het EK voor vrouwen genoeg over te vertellen. Cathelijne Broers is directrice van De Nieuwe Kerk, waar momenteel het unieke expressionistische werk Pentecostés van de 16e eeuwse kunstschilder El Greco te bezichtigen is. Mary Mijnlieff veroorzaakte als zesjarig meisje een ongeluk met dodelijke afloop. Daarna was er voor haar geen psychische begeleiding. Nu zet zij zich met hart en ziel in voor onderwerpen als traumapreventie en het kwetsbare kind. Sandra Ysbrandy staat in de keuken en maakt dit keer gekaramelliseerde kip met kousenband, cherrytomaatjes en zilvervliesrijst. En tenslotte is er een wervelend optreden uit de show Swining Harlem. Zanger Jeffrey Spalburg en een aantal fantastische muzikanten brengen ons terug naar het nachtleven van Harlem in de jaren 30 van de vorige eeuw.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: De hoeden van Koningin Beatrix

Beppie Melissen, Leny Breederveld, Raymonde de Kuyper en Joke Tjalsma zijn te gast. De actrices vormen samen de cast van de voorstelling 'Zwaar Metaal' die nu in de theaters te zien is. Michiel Borstlap is ook te gast en zal ook voor ons optreden! Hij heeft net een nieuw album uit met de naam 'Velvet' en is op tournee door Nederland. Na vijf jaar afwezigheid is het programma 'Hart in Aktie' weer terug op de televisie. Airen Mylene is de nieuwe presentatrice van dit SBS-programma. En komt hier alles over vertellen. Ook kunsthistoricus en conservator van Paleis het Loo Paul Rem is te gast. Hij vertelt over de tentoonstelling: 'Chapeaux! De hoeden van Koningin Beatrix' die op Het Loo is geopend. In de keuken staat Annemarie Pronk, zij maakt een heerlijke penseetaart.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Marc Meeuwis over Koningsdag

In deze uitzending blikken we vooruit op de telefilm 'De terugkeer naar de wespendief'. Acteurs Sanne Langelaar en Mandela Wee Wee spelen beiden een belangrijke rol in deze psychologische thriller en zijn te gast. Marc Meeuwis is de man achter de feestelijkheden op Koningsdag in Tilburg. Wat staat de koninklijke bezoekers en het andere publiek te wachten op 27 april? Sandra Reemer is ook te gast. Op 22 maart 2017 is het Nationale Boomfeestdag. Sandra heeft een speciale band met deze feestdag en is erg begaan met de natuur. Dokter Ted van Essen praat ons bij over voorjaarsmoeheid en lentekriebels. In de keuken staat topkok Antoine Hermans die een Zwitsers gerecht klaarmaakt. En X-Factor-winnaar Jake Reese brengt zijn allernieuwste dancehit ten gehore in de studio.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: My Fair lady

In het najaar van 2017 keert de musical-evergreen 'My Fair lady' terug in de Nederlandse theaters. In de uitzending mogen we bekendmaken hoe de cast eruit gaat zien. Alle zeven hoofdrolspelers van deze vernieuwde versie zijn bij ons te gast en natuurlijk treden zij ook voor ons op. Journaliste Mirjam Bartelsman is ook te gast. Ze maakte de NTR-documentaire 'Moederliefde'. Het gaat over Cynthia Stomphorst die als kind van twee zwakbegaafde ouders op vierjarig leeftijd uit huis werd geplaatst. Ook te gast is Marijn Rademaker. De eerste solist bij Het Nationale Ballet. Met hem praten we over de BBC-documentaire 'Dancer'. In de keuken tenslotte culinair expert Janny van der Heijden die zoals altijd weer iets lekkers voor ons klaarmaakt.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Compilatie Tijd voor MAX

Compilatie van fragmenten uit de uitzendingen van 13 tot en met 17 maart 2017.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Hoe zwaar is licht?

Hoogleraar geschiedenis en terrorisme-expert Beatrice de Graaf en hoogleraar economie en Alexander Rinnooy Kan zijn te gast. Als ambassadeurs van de Nationale Wetenschapsagenda deden zij twee jaar geleden een oproep om een prangende vraag aan de wetenschap in te sturen. In het boek 'Hoe zwaar is licht' zijn 100 van de vragen beantwoord. De bekende gele praatpaal langs de snelweg gaat verdwijnen. De ANWB wil een paar exemplaren verloten onder mensen die denken echt niet zonder te kunnen. Wij ontvangen Michael Claassen van de ANWB en drie liefhebbers met een persoonlijk verhaal. Ook Teun Kuilboer is te gast. Hij vertelt over de familiefilm 'Toen mijn vader een struik werd', waarin hij een van de hoofdrollen speelt. Trendwachter Lieke Lamb vertelt over de nieuwste ontwikkelingen in de wereld. Meester Patissier Robèrt van Beckhoven staat in de keuken. Tot slot treedt de Spaans-Belgische zangeres Belle Perez voor ons op! Omdat Belle tijdens haar tour begeleid wordt door haar goede vriendin zangeres Jennifer Ewbank is ook zij te gast.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Terugblik op Tweede Kamerverkiezingen

Samen met politiek commentator Ferry Mingelen kijken terug op de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017. Ook conservator van Paleis Het Loo Paul Rem schuift aan. Verder is presentatrice Sofie van den Enk te gast. In het nieuwe KRO-NCRV-programma 'De Medicijnenmannen' gaat Sofie op zoek naar de werkzaamheid van laagdrempelige middeltjes. Ze vertelt bij ons over haar bevindingen. In de keuken staat Sandra Ysbrandy. Ze maakt dit keer tagliatelle van koolraap met geitenkaas, walnoot en peer. René Froger zorgt dit keer voor de muziek! Hij heeft een nieuwe singel 'Leef vandaag'. En dat lied brengt hij in deze uitzending ten gehore.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Dag van de Tweede Kamerverkiezingen

Op verkiezingsdag, woensdag 15 maart 2017, is Lutz Jacobi te gast. De PvdA-politica maakte ruim tien jaar deel uit van de Tweede Kamer. Is haar missie volbracht? Ook voormalig Tweede Kamervoorzitter Frans Weisglas komt langs. Nog altijd volgt hij de politiek op de voet. Wat verwacht hij van de uitslag van deze verkiezingen? En ook politiek commentator Ferry Mingelen mag op deze dag ook niet ontbreken. Tijd voor MAX Radio-presentator Henkjan Smits praat ons bij over de muzikale verkiezingen. Hierbij kan op het favoriete lied van onze lijsttrekkers gestemd worden. Hij maakt bij ons de winnende plaat bekend. Boswachter André Donker riep op om zijn of haar stem uit te brengen in het stembureau op de Marker Wadden. In de keuken staat Francis Kuijk, zij maakt drie verschillende chocoladerecepten. Tenslotte treedt Dwight Dissels op. Hij is bekend van 'The Voice of Holland' en gaat de hoofdrol vertolken in de nieuwste editie van 'The Passion'.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Songfestivallied O'G3NE

De actrice Renée Soutendijk is te gast. Op dit moment is ze in de theaters te bewonderen in een toneelbewerking van 'Twee Vrouwen'. Ook aan tafel: O'G3NE. In maart 2017 werd 'Lights and Shadows' aan de pers gepresenteerd. Dit is het nummer waarmee de zussen Nederland op het Eurovisie Songfestival gaan vertegenwoordigen. Ze brengen het nummer ook bij ons ten gehore. Verder is documentair fotografe Mariëlle van Uitert te gast. Ze bracht een bezoek aan de Iraakse stad Mosul die sinds 2014 in handen was van IS. Daar maakte ze een unieke fotoreportage. Met politiek commentator Ferry Mingelen praten we één dag voor de verkiezingen van 15 maart 2017 over de laatste ontwikkelingen op het Binnenhof. Hoe spannend gaat het worden? Vaste huisarts dokter Ted van Essen vertelt over het vernieuwde bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker. En in de keuken topkok en specialist in duurzame vis Bart van Olphen. Hij maakt een bijzonder gerecht met garnalen.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Frank Lammers over PSV-musical

Acteur Frank Lammers is te gast. Hij vertelt over de PSV-musical 'Geheimen van De Herdgang' die hij gaat regisseren. Als uitgesproken fan van de Eindhovense club wil hij met deze voorstelling natuurlijk wél scoren! Met schrijver Tommy Wieringa spreken we over zijn pas verschenen boek 'De dood van Murat Idrissi'. De roman beschrijft het lot van een van de vele migranten die de overtocht van Noord-Afrika richting Europa niet overleefden. Verder is het op 8 maart 2017 Internationale Vrouwendag. Eva van Rijnberk en Devika Partiman er ook bij. Zij zijn van stichting Stem op een Vrouw en roepen op bewust te stemmen op een vrouw. Dit alles om de verhouding man-vrouw in de Tweede Kamer wat meer in balans te krijgen. Want op dit moment is die drie tegen één. Met Judith Kadee, directeur van Villa Mondriaan in Winterswijk, hebben we het over de kunstbeweging De Stijl. Deze stijl is precies 100 jaar geleden opgericht en daarom onderwerp van een grote tentoonstelling in het Gemeentemuseum Den Haag. Het is ook het Mondriaanjaar: wat maakt kunstenaar Piet Mondriaan tot hét icoon van De Stijl? Ook Hadewych Minis is te gast. Zij is in maart 2017 te zien in de nieuwe serie 'Zenith'. In de keuken tenslotte Heel Holland Bakt-winnares Annemarie Pronk: zij demonstreert hoe je rotiplaten maakt.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Compilatie Tijd voor MAX

Compilatie van fragmenten uit de uitzendingen van 20 tot en met 24 februari 2017.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Nieuw boek Kluun

Schrijver Raymond van de Klundert, oftewel Kluun is te gast. Na het succes van zijn debuut Komt een vrouw bij de dokter, komt Kluun praten over zijn nieuwste boek: 'DJ'. Ook Anne Marie van Veen en longarts Wanda de Kanter zijn te gast. Anne Marie begon al jong met roken en heeft nu longkanker. Onlangs zette zij een unieke stap: ze deed aangifte tegen de tabaksindustrie. Wanda heeft de Vereniging Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde weten te overtuigen deze aanklacht tegen de tabaksfabrikanten financieel te steunen. Fotograaf Willemijn Kappers schuift ook aan. Met de expositie 'There Is No Difference' wil ze de overeenkomsten laten zien tussen Nederlanders en vluchtelingen. Francis Kuijk staat in de keuken. Zij laat zien hoe je komkommers kunt inmaken met diverse kruiden en smaken. Tenslotte treedt singer-songwriter Frank Boeijen voor ons op! Zijn nieuwe theatertour is net van start gegaan en binnenkort komt zijn verzamelalbum uit.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Kostuumontwerpster Jany Temime

Actrice Inge Ipenburg is te gast. Ze schreef het script voor de theatervoorstelling 'PAAZ', gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Myrthe van der Meer over het wel en wee op de gesloten afdeling van een psychiatrisch ziekenhuis. 'PAAZ' gaat binnenkort in première. Fotografe en Zilveren Camera-winnares Mariëlle van Uitert schiet haar materiaal meestal in conflictgebieden. Ditmaal reisde ze op verzoek van de Eye Care Foundation naar Cambodja. De Eye Care Foundation heeft daar een kliniek opgezet waar lokale artsen en verpleegkundigen worden opgeleid om oogziekten te behandelen. Mariëlle bezocht het oogkamp en kwam terug met een hoopvolle fotoserie. Vaste huisarts dokter Ted van Essen sluit daar mooi op aan. Hij heeft het over ‘een rood oog’. Wat is het en wat kan eraan gedaan worden? Ook de Frans-Nederlandse kostuumontwerpster Jany Temime is te gast. Zij bedacht voor meer dan 67 belangrijke filmproducties kostuums. Waaronder maar liefst 1500 voor de laatste Bond-film Spectre. Maar ook Harry Potter en zijn Zweinstein-collega’s stak zij in de kleren. Zestig jaar geleden werd de inmiddels legendarische musical 'West Side Story' voor het eerst opgevoerd op Broadway. Als eerbetoon aan de componist en dirigent Leonard Bernstein speelt het Concertgebouw Orkest een compilatie uit de musical. In de keuken staat visspecialist Bart van Olphen. Die laat zien hoe je met vijf ingrediënten voor 2,50 euro een heerlijk gerecht kunt bereiden.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Prinses Laurentien

In deze uitzending hebben we een bijzondere gast: Prinses Laurentien! De prinses was aanwezig bij de start van de Nationale Voorleesdagen. En las voor aan kinderen in de nieuwe bibliotheek in Almere. Voormalig kunstrijdster Sjoukje Dijkstra is te gast. Sjoukje wordt morgen 75 jaar. Ze werd die driemaal wereldkampioene kunstschaatsen en won éénmaal goud op de Olympische Spelen. We kijken terug op haar prachtige sportcarrière. Dit weekend is de Nationale Tuinvogel-telling van de Vogelbescherming. Wereldrecordhouder vogelspotten Arjan Dwarshuis geeft bij ons tips voor de beginnende vogelteller/spotter. Ook vertelt hij over het afgelopen jaar waarin hij het wereldrecord vogelspotten verbrak. Verder zit schrijfster Heleen van Royen aan tafel. Heleen maakte de indringende documentaire 'Het Doet Zo Zeer' over haar moeder, bij wie dementie is geconstateerd. Vonder & Bloom zorgen voor het optreden. Ze ontmoetten elkaar tien jaar geleden in de tram in Amsterdam. Sindsdien maakten ze drie albums. In de keuken staat Meester Patissier Robèrt van Beckhoven die iets heerlijks uit de oven tovert.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Fietsreis door Noord-Amerika

Actrice en regisseur Sanne Vogel en presentatrice en voedingscoach Vivian Reijs zijn te gast. Uit onderzoek is gebleken dat het gemiddelde kind 24 klontjes suiker per dag binnenkrijgt. Sanne en Vivian willen hier iets tegen doen. Ook Anita Witzier komt langs. Zij presenteerde het Depressiegala. Het thema van het gala was dit jaar: jongeren. Wat is de ervaring van Anita met depressies? Apendeskundige Patrick van Veen zit ook aan tafel. Hij werpt zijn licht op de inauguratie van Donald Trump. In Nederland worden Amerikanen vaak gezien als oppervlakkig, dik en dol op wapens, maar klopt dat beeld wel? De journalisten Lotte Stegeman en Peter Smolders maakten een fietstocht van 11.000 kilometer dwars door de Verenigde Staten om de gewone Amerikaan te leren kennen. Ze schreven er ook het boek 'Country Roads' over. Schoonmaakexpert Emile Bode heeft weer een onvergetelijke huishoudtip voor ons. In de keuken staat Meester Patissier Robèrt van Beckhoven. In oktober was Jon Tarifa opeens wereldnieuws. Een clip van zijn nummer 'Don't Go' werd meer dan 15 miljoen keer bekeken. Bij ons treedt hij op.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Compilatie Tijd voor MAX

Compilatie van fragmenten uit de uitzendingen van 9 tot en met 10 januari 2017.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: De Zaak Menten

In de serie De Zaak Menten probeert journalist Hans Knoop de waarheid achter oorlogsmisdadiger Pieter Menten te achterhalen. Actrice Noortje Herlaar speelt in de serie Betty Knoop en is te gast. Ook te gast is Jacqueline van Maarsen, destijds de beste vriendin van Anne Frank. Wat voor verhaal zit er achter het handschrift van Anne Frank? Daarnaast schuift ook modejournaliste Milou van Rossum aan. Met haar spreken we over de nieuwe tentoonstelling over filmster Audrey Hepburn in het Gemeentemuseum Den Haag. In de keuken staat Sarena Solari die iets lekkers klaarmaakt met een Italiaanse twist. Tenslotte in deze Tijd voor MAX een fantastisch optreden van de Vlaamse zangeres Dana Winner!

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: SOS Kinderdorpen

Deze internationale kinderhulporganisatie zet zich al 65 jaar in voor kinderen zonder ouders en veilig thuis. Televisiepresentator Jochem van Gelder is ambassadeur van SOS Kinderdorpen. Hij bracht onlangs een bezoek aan Indonesië. Hier wonen kinderen vaak op straat en leven zelfs op vuilnisbelten. Een van de kinderen in Indonesië die het risico liep op een dergelijk bestaan is Misyati. Zij werd opgevangen in een SOS Kinderdorp en woont nu in Nederland. Jochem en Misyati zijn beiden te gast in de studio.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Rob de Nijs

Rob is al meer dan 50 jaar een van 's lands meest geliefde artiesten. Na talloze prijzen en vele gouden en platina albums wordt hij op 20 november aanstaande vanwege zijn vakmanschap, veelzijdigheid en drive tot vernieuwing onderscheiden met de NPO Radio 5 Oeuvre Award 2016. In Tijd voor MAX nemen we daarop alvast een voorschotje door samen met Rob terug te blikken op de hoogtepunten van zijn lange carrière en daarnaast willen we natuurlijk alles weten over zijn plannen voor de toekomst. Uiteraard geeft Rob bij ons ook een fantastisch optreden samen met een live-band! In de keuken culinair expert Janny van der Heijden die voor de gelegenheid het lievelingsgerecht van Rob bereidt: zuurkool met worst en spek maar natuurlijk wel op z’n Janny’s! Verder besteden we aandacht aan de documentaireserie Schuldig, die van start gaat op NPO 1 bij Human. Daarin maken we kennis met mensen uit de Amsterdamse Vogelbuurt die om uiteenlopende redenen in de schulden zijn geraakt. Bij ons aan tafel Ron en Ramona, die uit hun huis zijn gezet en schuldhulpverlener Paul.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Compilatie Tijd voor MAX

Compilatie van fragmenten uit de uitzendingen van 7 tot en met 11 november 2016.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Amerikaanse verkiezingen

Deze keer praten we over de uitslag van de Amerikaanse verkiezingen. Onder anderen Dionne Stax en Amerikadeskundige Willem Post zijn te gast. Nog een gast die alles weet over winnen en verliezen, want ook boksster Nouchka Fontijn is te gast. Nouchka is tweevoudig Europees kampioene in de klasse tot 75 kilo en winnares van het zilver op de Olympische Spelen in Rio. Verder gaat de MAX-serie Hoe word ik 100 van start. In de serie gaan zes deelnemers de uitdaging aan met welvaartskwalen als overgewicht, hart- en vaatziekten en diabetes. Tijd voor MAX maakt alvast kennis met alle deelnemers. In de keuken staat Sarena Solari. Sarena werkte mee aan het Good Food Book en kookt daaruit haar eigen bijdrage: rode linzenpasta met paprikapesto.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Mylou Frencken

Zangeres, cabaretière en liedjesschrijfster Mylou Frencken is te gast. We praten met haar onder andere over haar nieuwe voorstelling 'Zinloos zuchten'. Ook start er een nieuwe reeks van 'Met het mes op tafel'. Willeke Stadtman, arts bij de Levenseindekliniek, schuift ook aan. Ze schreef het boek 'Slotakkoord'. Hierin staat ze stil bij vijftien misverstanden over euthanasie en hulp bij zelfdoding. Vaste huisarts dokter Ted van Essen zit eveneens aan tafel. Hij vertelt over een uiterlijk kenmerk waar onder andere Barack Obama mee behept is: flaporen! In de keuken tenslotte topkok Antoine Hermans die weer een gerecht op tafel tovert dat je thuis onmiddellijk na zou willen maken.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Nederland Leest

Begin november start, de door de CPNB georganiseerde, campagne Nederland Leest. Dit keer staat er geen boek centraal maar een thema: democratie. Journalist Dominique van der Heijde en haar vrouw, thrillerschrijfster en film- en boekenredacteur, Annet de Jong schuiven aan. Nederland leest óók meer en meer online. Daar wil Franska Stuy, voormalig hoofdredacteur van Libelle, graag haar steentje aan bijdragen. Sinds vorige week is er Franska.nl, een online magazine voor 40+vrouwen dat zich onder meer ten doel stelt Nederland weer gezellig te maken. Boswachter André Donker laat ons genieten van de schoonheid van de Nederlandse natuurwateren die wat hem betreft niet ten prooi mogen vallen aan vervuiling. En in de keuken bereidt culinair expert Janny van der Heijden zoals altijd iets heel lekkers. De muzikale uitsmijter komt vandaag van de Britse band Buddy Holly & the Cricketers: zij brengen ruim 50 jaar na zijn dood Rock ’n Roll-legende Buddy Holly weer tot leven!

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: 75 jaar Tom Poes en Olivier B. Bommel

Aan tafel bij Tijd voor MAX: de zangeressen Lone van Roosendaal, Annick Boer en Renée van Wegberg. Momenteel zijn de zangeressen met hun theaterconcert 'Op een mooie Pinksterdag' in het land te zien. In het concert brengen ze een ode aan de grote componisten van het Nederlandse lied: Ruud Bos, Harry Bannink en Joop Stokkermans. Het is dit jaar 75 jaar geleden dat de eerste strip van Tom Poes verscheen! Een jubileum dat gevierd wordt met een heus nieuw verhaal over de beroemde kat en zijn grote vriend Olivier B. Bommel: Heer Bommel en het lastpak. Deze nieuwe Bommel-uitgave weerspiegelt zoveel mogelijk de stijl en de sfeer van de oorspronkelijke strips van geestelijk vader Marten Toonder en is het resultaat van een schrijfwedstrijd. In Tijd voor MAX is kleindochter Milou Toonder, die deel uitmaakte van de jury, te gast. Ook is poppenspeler en acteur Barry Beijer te gast. Barry is degene die de vogel Zazu tot leven wekt in de musical The Lion King die in het AFAS Circustheater in Scheveningen in première is gegaan. Barry demonstreert in Tijd voor MAX hoe hij Zazu kan laten praten, lopen en natuurlijk vliegen. In de keuken Sandra Ysbrandy, specialist in vintage cooking, die laat zien dat puur, gezond én snel prima te combineren valt.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Angela Schijf en Tom Van Landuyt

Dinsdag zijn actrice Angela Schijf en haar echtgenoot acteur Tom Van Landuyt te gast bij Tijd voor MAX. Vanaf 8 november zijn ze samen in het theater te bewonderen in het toneelstuk Kreutzersonate - Als het verlangen maar stopt, naar een moderne bewerking van de novelle De Kreutzersonate van de Russische schrijver Lev Tolstoj. Muziek speelt een belangrijke rol in het stuk. Pianist Nicolas van Poucke is daarom te gast om iets te laten horen. Ook Mariëlle van Uitert, fotografe in conflictgebieden en winnares van de Zilveren Camera, schuift aan. In haar boek Duizend ogen laat Mariëlle het verhaal achter de aangrijpende beelden zien. De Pensioen3Daagse is van start gegaan. Olaf Simonse, van het bureau Wijzer in geldzaken, is te gast om hierover te vertellen. Dokter Ted van Essen weet alles over fantoompijn en in de keuken specialist in duurzame vis: Bart van Olphen.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Compilatie Tijd voor MAX

Compilatie van fragmenten uit de uitzendingen van 24 tot en met 27 oktober.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Heel Nederland Slaapt

Vandaag is Dionne Stax te gast bij Tijd voor MAX. Dionne is bij velen bekend van het NOS Journaal. Komende woensdag 2 november gaat Dionne voor MAX een bijzondere live-uitzending presenteren: Heel Nederland Slaapt. In deze uitzending wordt de kijker op een laagdrempelige manier geïnformeerd over het fenomeen slaap en ziet aan de hand van experimenten hoe het brein functioneert in de slaapstand. Verder schuift schrijfster Susan Smit aan. Onlangs verscheen haar historische roman De eerste vrouw, een verhaal over de stormachtige liefdesrelatie tussen twee filmlegendes uit het begin van de 20ste eeuw: de Amerikaanse Geraldine Farrar en de Nederlander Lou Tellegen. In de Tijd voor MAX-keuken wordt weer heerlijk gekookt en er wordt afgesloten met een bijzonder muzikaal optreden.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Dementie en Hersenstichting

In Nederland lijden momenteel 260.000 mensen aan een vorm van dementie en dat aantal zal binnen enkele decennia zijn verdubbeld. In deze uitzending in samenwerking met de Hersenstichting wordt nader ingegaan op het wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken, mogelijke preventie en eventuele behandeling van de ziekte, waarvoor op dit moment nog geen geneesmiddelen beschikbaar zijn. Te gast zijn onder andere voormalig Tweede Kamer-voorzitter Gerdi Verbeet en zanger Jan Dulles. Beiden hebben in hun privé-situatie te maken (gehad) met dementie: de moeder van Gerdi Verbeet leed aan vasculaire dementie en de vader van Jan Dulles is getroffen door Alzheimer. Verder vertellen we het aangrijpende verhaal van Margreet Laan, die op haar 53ste hoorde dat ze lijdt aan fronto temporale dementie, een zeer progressieve hersenziekte. Margreet probeert samen met haar man en twee zoons nog zoveel mogelijk te genieten van het leven.

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Zwemster Inge Dekker

In Tijd voor MAX vandaag ruim baan voor voormalig topzwemster Inge Dekker. Inge, die viermaal deelnam aan de Olympisch Spelen en daar goud, zilver én brons veroverde, maakte begin deze maand bekend dat ze stopt met wedstrijdzwemmen. Ook te gast: modeontwerper Hans Ubbink. Hij is een van de zeven BN-ers die deze week in het nieuwe AVROTROS-programma De pennen zijn geslepen de strijd met elkaar aangaan, met als doel het schrijven van de beste literaire thriller. Met vaste huisarts dokter Ted van Essen hebben we het over (te) lage bloeddruk, en in de keuken vandaag topkok Antoine Hermans. Tenslotte een spetterend optreden van de dames van Big, Black & Beautiful: hun nieuwe soul- en discoshow Get up and dance is net in première gegaan en in Tijd voor MAX laten ze horen hoe dat swingt!

Deze uitzending bekijken

Tijd voor Max

Tijd voor MAX: Het Amstel Hotel

Het Amstel Hotel bestaat dit jaar 150 jaar en is daarmee het oudste grand hotel van Nederland. Gedurende die anderhalve eeuw hebben er koningen, presidenten, filmsterren en rocklegendes overnacht in het betoverende vijfsterrenmonument. Vanaf morgen, 22 oktober, start bij MAX een 8-delige serie over het wel en wee in het Amstel Hotel, Vier seizoenen aan de Amstel, waarbij we voor één keer een blik achter de schermen mogen werpen. We krijgen een uniek inkijkje in hoe alle betrokkenen, van directrice tot conciërge, erin slagen om de gasten een onvergetelijk verblijf te bezorgen. Vandaag in Tijd voor MAX nemen we alvast een voorschotje op Vier seizoenen aan de Amstel en dus spreken Sybrand Niessen en Martine van Os live vanuit de prachtige Spiegelzaal van het Amstel Hotel onder meer met general manager Anita Bos, chef-kok Rogér Rassin en assistent-executive housekeeper Elisabeth Torn.

Deze uitzending bekijken