True
Informatief.TV - TV kijken via internet, de beste Informatieve tv-programma's bij elkaar! Nederland.FM   Nederland.TV   Contact   Privacy & Cookies  

Urk! - Alle afleveringen
Urk!
Urk!

Teun wordt vijftig en Ap wilt hem verrassen met een strandontbijt. Dit terwijl hun ruzie in Frankrijk inmiddels de roddelbladen heeft bereikt. Excuses zijn op zijn plaats. Ook Gerda staat een verrassing te wachten: met het huwelijk in zicht is het tijd voor een vrijgezellenfeest. Greetje en Jan stoeien niet alleen over de inrichting van hun nieuwe huis maar ook over het badmeubel.Urk!
Urk!

Door de komst van Teuns liefde Jeroen voelt Albert zich steeds meer aan de kant gezet. Met de oplevering van de kamers in zicht, lopen de spanningen hoog op. Tony en Derrekien gaan op hun vaste oppasdag met de kleinkinderen naar het krijspaleis. De tweeling zoekt verkoeling op het Urkerstrand.Urk!
Urk!

In het Franse chateau klussen Teun en Ap er vrolijk op los, maar na de komst van Jeroen lopen de spanningen op en wordt de sfeer grimmiger. Met de verhuizing voor de deur, zijn Greetje en haar man Jan begonnen met ontspullen. Tony gaat zijn mancave inwijden met zijn trouwe vissersmaten, alleen Derrekien weet van niks.Urk!
Urk!

Op Urk zet Gerda haar Klaas voor het blok, want vanmiddag gaat ze zijn naam vereeuwigen. Albert en Teun zijn eindelijk aangekomen op het Franse chateau, de sfeer zit er lekker in want Albert staat allesbehalve te popelen om aan de slag te gaan. De mancave van Tony is klaar om ingericht te worden. Traditiegetrouw is dat eigenlijk de taak van de Urker vrouw, maar dat gaat Tony een stap te ver. In de kringloopwinkel gaat hij de strijd aan met Derrekien.Urk!
Urk!

Het is Urkerdag en dat betekent klederdracht, gebakken vis en heel veel drank. Maar lukt het Tony om onder het toeziend oog van dictator Albert het terras op tijd op te bouwen? En Teun verlaat eindelijk Urk om zijn Franse droom te verwezenlijken.Urk!
Urk!

Mathilde heeft het schaamrood op haar kaken staan, als er beelden van haar liefdesavontuur viral gaan. Tony krijgt een authentieke Urker tuinmetamorfose. Teuns styling klus in Frankrijk staat door toedoen van Albert op losse schroeven.Urk!
Urk!

Teun krijgt een aanbod wat hij niet kan weigeren. Hij heeft hiervoor zijn klusmaat Albert nodig, maar die ziet de klus absoluut niet zitten. Terwijl Gerda en Klaas een financiële tegenvaller krijgen te verwerken, stort tweelingzus Mathilde zich op het blind daten. Net als Tony op het punt staat zijn vrouw Derrekien te verrassen met de fonkelnieuwe keuken, blijkt de keuken zo lek als een mandje.Urk!
Urk!

Teun Föhn blijkt tot over zijn oren verliefd. Zijn vrienden Fred en Albert maken zich op voor de kennismaking met Teuns nieuwe vlam. Gerda vraagt haar tweelingzus Mathilde als ceremoniemeester en samen gaan ze op zoek naar een prinsessenjurk voor de aanstaande bruiloft. Visbezorger Tony heeft door de sluiting van de horeca geen vis kunnen bezorgen, hij werd genoodzaakt een andere weg in te slaan.Urk!
Urk!

Ook op het voormalige eiland Urk is er sprake van een tweede corona golf. Daarom mag interieurstylist Teun zijn nieuwe zaak niet groot en feestelijk openen. Desondanks moeten wel de handen uit de mouwen om alles op tijd, voordat de eerste klanten komen, ingericht te hebben. De kotter waar de zeezieke Tony eerder van boord ging, is teruggekeerd in de haven. Tony heeft wat goed te maken en helpt mee met het lossen van de vers gevangen vis. En de net getatoeëerde Klaas gooit al zijn charmes in de strijd om zijn liefste Gerda ten huwelijk te vragen. Tweelingzus Mathilde zit ook in het aanzoek-complot.Urk!
Urk!

Ook op Urk heeft de pandemie inmiddels voet aan wal gezet. En dat betekent dat de strenggelovige Urkers de zondagse kerkdiensten noodgedwongen vanuit hun huiskamer moeten volgen. De drie musketiers, Teun, Ab en Fred, beleven een bonte, bourgondische avond in het zuiden van het land. Visbezorger Tony heeft alles, behalve zeebenen, toch is hij overstag gegaan en vaart samen met zijn vissersmaten uit. Zou er dan toch een zeeman in hem schuilgaan? Na een gezamenlijke fotoshoot heeft Mathilde een buitenproportionele verrassing voor haar tweelingzus Gerda. En krijgt Mathilde onverwacht bezoek op de manege.Urk!
Urk!

Terwijl Corona wereldwijd om zich heen grijpt, lijkt op Urk de tijd stil te staan en is iedereen druk met zijn eigen verbouwing. Zo steekt Teun zijn handen uit de mouwen tijdens de verbouwing van Ap Kebab. De opening staat voor de deur, maar Albert zelf is in geen velden of wegen te bekennen. Ook voor de tweeling is het spannend. Mathilde wordt vandaag geopereerd. Zij krijgt eindelijk haar felbegeerde nieuwe voorgevel. En tijdens een onbezorgd avondje tongetjes roken, wordt visbezorger Tony geconfronteerd met de duistere kanten van het vissermans-bestaan.Urk!
Urk!

Op Urk is het hoogseizoen voorbij en maakt Nelie haar caravan klaar voor de winterstalling. Heeft Teun zijn eerste klus als interieurstylist voor niemand minder dan Ap Kebab. En toont Klaas, de kersverse vriend van Gerda, zijn gezicht. Ze wonen sinds kort samen. Haar tweelingzus Mathilde heeft het zwaar met het vertrek van Gerda en stort zich volledig op haar paard Wizard. En familieman en visbezorger Tony steekt zijn ongezouten mening niet onder stoelen of banken tijdens zijn wekelijkse oudelullenavondje.Urk!
Urk!

Op het zomerse Urk is ondanks de Pandemie het toeristenseizoen in volle gang. Teun poseert voor menig selfie en komt daardoor nauwelijks aan föhnen toe. Albert bedenkt een lucratieve oplossing. Nelie ontvangt hoog bezoek op de camping aan de Costa del Urk. Na een gevecht om de boedel verlaat Gerda haar ouderlijk huis en heeft Mathilde nieuwe grotere plannen.Urk!
Urk!

Teun en Albert treffen de voorbereidingen voor een warm welkom voor Fred, die na een maandenlang verblijf in het ziekenhuis eindelijk naar huis mag. Wat is een betere plek voor revalidatie dan op Urk, waar iedereen dag en nacht voor elkaar klaarstaat? De christelijke huisvrouw Nellie verlaat, samen met haar twee jongste kinderen, huis en haard en vertrekt naar haar zonovergoten vakantieadres. Wanneer de onafscheidelijke tweeling Gerda en Mathilde thuiskomt na een lange dag in de vis te hebben gewerkt, wacht hen een grote verrassing. En heeft Gerda een onverwachte mededeling voor haar tweelingzus.Urk!
Urk!

In de realityserie Urk! worden een aantal opmerkelijke dorpsgenoten met totaal verschillende achtergronden en gedachtegoed tijdens hun dagelijkse bezigheden op de voet gevolgd. De portretten onthullen niet alleen bijzonderheden in het leven van de Urkers, maar ook een aantal totaal onvermoede gewoontes in het kleine vissersdorp. In de laatste aflevering van dit seizoen van URK! komt er voor Teun, Ab en Fred een einde aan de verbouwing van het boetiekhotel. Mathilde en Gerda kijken terug op een succesvolle afvalrace. De tweeling trakteert zichzelf daarom op een prachtige feestjurk. En ook de rest van het dorp maakt zich klaar voor de grote opening van Teuns hotel. Visbezorger Tony bakt vis, Nelie brengt bijbels voor op de nachtkastjes, de tweeling maakt gezonde hapjes, de omaatjes zijn van de partij en speciaal voor het feest steekt het halve dorp zich in Urker klederdracht. Vol trots openen de heren de deuren van het hotel voor het grote publiekUrk!
Urk!

In de realityserie Urk! worden een aantal opmerkelijke dorpsgenoten met totaal verschillende achtergronden en gedachtegoed tijdens hun dagelijkse bezigheden op de voet gevolgd. De portretten onthullen niet alleen bijzonderheden in het leven van de Urkers, maar ook een aantal totaal onvermoede gewoontes in het kleine vissersdorp. In de zevende aflevering van URK! zetten Teun, Fred en Albert alles op alles om de hotelkamers op tijd af te krijgen voor de feestelijke opening. En dat terwijl de eerste gasten al op de stoep staan. Gelukkig zorgt Nelie met haar bijzondere relie-toer door Urk voor de nodige afleiding. Teun stort zich op de inrichting. Fred gaat op pad om de dorpsbewoners uit te nodigen voor het feest. Terwijl Ab zich voor de gelegenheid een echt Urker pak laat aanmeten Maar het hele feest dreigt in het water te vallen als de keukens voor het hotel niet op tijd geleverd worden.Urk!
Urk!

In de realityserie Urk! worden een aantal opmerkelijke dorpsgenoten met totaal verschillende achtergronden en gedachtegoed tijdens hun dagelijkse bezigheden op de voet gevolgd. De portretten onthullen niet alleen bijzonderheden in het leven van de Urkers, maar ook een aantal totaal onvermoede gewoontes in het kleine vissersdorp. In de zesde aflevering van URK! gaan Teun, Fred en Albert proefslapen in hun eigen hotel om te testen of alles gereed is voor de komst van de eerste gasten. En dat blijkt geen overbodige luxe want er ontbreekt nog van alles en de kachel doet het niet. Ook bij de tweeling gaat er iets goed mis: hun afvalrace stagneert. Om toch het einddoel van 70 kilo te halen, schakelen ze een personal trainer in. En Nelie heeft, nadat ze haar baan bij Teun heeft opgezegd, het licht gezien: ze gaat de toeristen op Urk een religieuze rondleiding aanbieden...Urk!
Urk!

In de realityserie Urk! worden een aantal opmerkelijke dorpsgenoten met totaal verschillende achtergronden en gedachtegoed tijdens hun dagelijkse bezigheden op de voet gevolgd. De portretten onthullen niet alleen bijzonderheden in het leven van de Urkers, maar ook een aantal totaal onvermoede gewoontes in het kleine vissersdorp. In de vijfde aflevering van URK! vaart garnalenvisser Luut uit met zijn kotter. In het dorp gaat Teun met een bos bloemen langs Nelie om de ruzie bij te leggen. En als de lucht geklaard is, is het tijd voor de fotoshoot voor de nieuwe website. Tot ongenoegen van Ab heeft Fred zoveel bloemen neergezet dat de boerderij meer op een bloemenwinkel lijkt dan op een hotel. Maar aan de vrolijke fotosessie komt abrupt een einde als Nelie binnenkomt met vreselijk slecht nieuws: er wordt op zee een Urker kotter vermist...Urk!
Urk!

In de realityserie Urk! worden een aantal opmerkelijke dorpsgenoten met totaal verschillende achtergronden en gedachtegoed tijdens hun dagelijkse bezigheden op de voet gevolgd. De portretten onthullen niet alleen bijzonderheden in het leven van de Urkers, maar ook een aantal totaal onvermoede gewoontes in het kleine vissersdorp. In de vierde aflevering van URK! gaat Teun Föhn met zijn vrienden Albert en Fred naar een antiekmarkt in België om meubels te scoren voor het boetiekhotel. Nelie is zoals altijd een bezig bijtje. Ze gaat op zoek naar leuke activiteiten voor de toekomstige gasten van het hotel. Ze zorgt voor haar gezin én ze stort zich op een geheel nieuwe hobby: doedelzak spelen. Nu de verbouwing van het voorste gedeelte van het hotel bijna klaar is, kan er begonnen worden met de styling. En dan wordt duidelijk dat de smaken behoorlijk kunnen verschillen.Urk!
Urk!

In de realityserie Urk! worden een aantal opmerkelijke dorpsgenoten met totaal verschillende achtergronden en gedachtegoed tijdens hun dagelijkse bezigheden op de voet gevolgd. De portretten onthullen niet alleen bijzonderheden in het leven van de Urkers, maar ook een aantal totaal onvermoede gewoontes in het kleine vissersdorp. In de derde aflevering van URK! wordt er weer hard geklust aan Teun Föhns nieuwe boetiekhotel. Nelie loopt over van creatieve ideeën voor de inrichting. Maar hoewel Teun en Nelie hun passie voor styling delen, zitten ze totaal niet op één lijn. Ook Fred heeft deze week een pittige discussie met Nelie. Niet over het klussen maar over genderneutraliteit en de acceptatie van homo's op Urk. En zelfs de onafscheidelijke tweeling Mathilde en Gerda krijgen slaande ruzie met elkaar tijdens een kickbokstraining.Urk!
Urk!

In de realityserie Urk! worden een aantal opmerkelijke dorpsgenoten met totaal verschillende achtergronden en gedachtegoed tijdens hun dagelijkse bezigheden op de voet gevolgd. De portretten onthullen niet alleen bijzonderheden in het leven van de Urkers, maar ook een aantal totaal onvermoede gewoontes in het kleine vissersdorp. In de tweede aflevering van URK! begint de tweeling Mathilde en Gerda aan de zware strijd tegen de overtollige kilo's. De omaatjes verruilen Urk bij hoge uitzondering voor een dagje Amsterdam. En dat vinden ze spannend want ze zien de grote stad als het moderne Sodom en Gomorra waar alles gebeurt wat God verboden heeft. Teun Föhn en Nelie zetten samen met vrienden Albert en Fred de schouders onder de verbouwing van het boetiekhotel. En hoewel Teun niet van felle kleuren houdt, schildert Nelie de badkamer ossenbloedrood. Een gewaagd project.Urk!
Urk!

In de realityserie Urk! worden een aantal opmerkelijke dorpsgenoten met totaal verschillende achtergronden en gedachtegoed tijdens hun dagelijkse bezigheden op de voet gevolgd. Kapper Teun Föhn begint aan een groot avontuur. Hij wil het allereerste boetiekhotel op Urk beginnen. Het pand heeft hij al maar het moet nog wel helemaal verbouwd worden. Visbezorger en familieman Tony beleeft spannende uurtjes als hij samen met zijn kleindochter Joyce wacht op de geboorte van haar nieuwe broertje of zusje. En christelijke huisvrouw Nelie runt nog steeds haar grote gezin terwijl haar man uit varen is. De shotjes drinkende tweeling Mathilde en Gerda gooit het dit seizoen ook over een hele andere boeg. Ze zijn van plan om te stoppen met drinken, te gaan sporten en om twintig kilo af te vallen. Maar ja, wanneer begin je daarmee?Urk!
Urk! URK!

In de realityserie URK! worden een aantal opmerkelijke dorpsgenoten met totaal verschillende achtergronden en gedachtegoed tijdens hun dagelijkse bezigheden op de voet gevolgd. De portretten onthullen niet alleen bijzonderheden in het leven van de Urkers, maar ook een aantal totaal onvermoede gewoontes in het kleine vissersdorp. We nemen afscheid van de Urkers, maar niet zonder een complete metamorfose van Teuns huis door Nelie. De enige vrouwelijke vishandelaar Anja heeft een lastige dag omdat de visveiling vanwege het slechte weer niet door gaat. In de boxen op het industrieterrein zingt de achtienjarige Klaas met volle borst mee in zijn Urker mannenkoor en repeteert Marco met zijn hardrockband. Om spectaculair afscheid te nemen balanceert freerunner Justen op de vuurtoren van Urk.Urk!
Urk! URK!

In de realityserie URK! worden een aantal opmerkelijke dorpsgenoten met totaal verschillende achtergronden en gedachtegoed tijdens hun dagelijkse bezigheden op de voet gevolgd. De portretten onthullen niet alleen bijzonderheden in het leven van de Urkers, maar ook een aantal totaal onvermoede gewoontes in het kleine vissersdorp. We gaan de zee op met milieubewuste visserman Hendrik die een hele moderne hybride kotter heeft. Visbezorger en familieman Tony geeft zijn kleinzoon Tony een bijzonder cadeau: een Urker kotteroorbel. De Joeptube oma's krijgen een trendy kapsel van kapper Teun Föhn. En het hele dorp maakt zich op voor een grote modeshow waar Nelie en haar kinderen schitteren op de catwalk.Urk!
Urk! URK!

In de realityserie URK! worden een aantal opmerkelijke dorpsgenoten met totaal verschillende achtergronden en gedachtegoed tijdens hun dagelijkse bezigheden op de voet gevolgd. De portretten onthullen niet alleen bijzonderheden in het leven van de Urkers, maar ook een aantal totaal onvermoede gewoontes in het kleine vissersdorp. Het wel en wee van van onder andere de flamboyante kapper en interieurstylist Teun Föhn, de zingende barman Dick van de Pub en de altijd actieve moeder en oma Nelie wordt gevolgd. Ook de onafscheidelijke tweeling Mathilde en Gerda en het goedlachse duo van YouTube oma's Grietje en Eltje komen aan bod.Urk!
Urk! URK!

In de realityserie URK! worden een aantal opmerkelijke dorpsgenoten met totaal verschillende achtergronden en gedachtegoed tijdens hun dagelijkse bezigheden op de voet gevolgd. De portretten onthullen niet alleen bijzonderheden in het leven van de Urkers, maar ook een aantal totaal onvermoede gewoontes in het kleine vissersdorp.Urk!
Urk! URK!

De docuserie Urk! volgt het wel en wee van de kleurrijke bewoners van het unieke vissersdorp aan het IJsselmeer. In de derde aflevering nemen de oma's Eltje en Grietje een nieuw YouTube-programma op. Nelie heeft in de kappersstoel een goed gesprek over de liefde met Teun Föhn en Urker Jan houdt een oude traditie in ere: "zaterdag visbakdag". En we maken kennis met Anja die met haar handel in gigantische reuzenkrabben de eerste vrouwelijke vishandelaar van Urk is.Urk!
Urk! URK!

De docuserie URK! volgt het wel en wee van de kleurrijke bewoners van het unieke vissersdorp aan het IJsselmeer. In de tweede aflevering maken we kennis met Luut de Rock & Roll-koster van Urk. Johan is met zijn twaalf jaar de jongste visserman op Urk. Hij gaat met zijn vader mee op de kotter. Ook breekt er een bijzondere dag aan in het Christelijke dorp: de speciale biddag voor de visserij. Voor de tweeling Mathilde en Gerda een aanleiding om lekker een avondje te gaan stappen. En ook de vissersmannen hebben tijd om de kroeg in te duiken. De volgende ochtend gaat Nelie, zoals de meeste Urkers, met haar gezin in het mooiste zondagse pak naar de kerk. Kapper Teun Föhn slaat de kerk dit keer over om te gaan lunchen met zijn beroemde vriendin Marijke Helwegen.Urk!
Urk! URK!

De docuserie URK! volgt het wel en wee van de kleurrijke bewoners van het unieke vissersdorp aan het IJsselmeer. In de eerste aflevering maken we kennis met de flamboyante kapper Teun Föhn. Ook zien we hoe Nelie thuis een druk gezin met zes kinderen runt terwijl haar man Jelle aan het varen is. Dick van de Pub is eigenlijk al met pensioen, maar gaat nog één avond in de week los als "De zingende barman". Deze gelegenheid grijpt de tweeling Mathilde en Gerda aan om onder het genot van de nodige shotjes in te haken. Urker Jan geeft een rondleiding over de visafslag en de zussen Grietje en Eltje halen de krant met hun hilarische programma op YouTube.