True
Informatief.TV - TV kijken via internet, de beste Informatieve tv-programma's bij elkaar! Nederland.FM   Nederland.TV   Contact   Cookie Verklaring  
Informatief.TV

Brainwash Talks - Alle afleveringen

Brainwash Talks

Brainwash Talks: Damiaan Denys: Waarde van angst

Volgens psychiater en filosoof Damiaan Denys zijn we bang. Bang voor zeldzame ziektes en aanslagen. Bang voor het leven. Hij onderzoekt onze grootste angsten.

Deze uitzending bekijken

Brainwash Talks

Brainwash Talks: Julian Baggini: Waarde van Eten

Filosoof Julian Baggini duikt in één van onze meest basale levensbehoeften, namelijk eten. Wat zegt ons voedsel, onze manier van consumeren over ons? In Brainwash Talks gaat hij op zoek naar een recept.

Deze uitzending bekijken

Brainwash Talks

Brainwash Talks: Daan Roovers: Waarde van Opvoeding

Filosoof Daan Roovers worstelt met de opvoeding van haar twee kinderen. “Waartoe voeden we op?”

Deze uitzending bekijken

Brainwash Talks

Brainwash Talks: Alain de Botton: Waarde van Kunst

Filosoof Alain de Botton vond troost in kunst. Wat is de noodzaak van kunst en hoe kan kunst helpen bij de grote levensvragen?

Deze uitzending bekijken

Brainwash Talks

Brainwash Talks: Nienke Wijnants: Waarde van Zingeving

Volgens psycholoog Nienke Wijnants verkeren we in een existentiële crisis: waar willen we heen met onze levens, nu er zoveel te kiezen is?

Deze uitzending bekijken

Brainwash Talks

Brainwash Talks: Hans Sibbel: Waarde van Ideeën

Volgens cabaretier Hans Sibbel zijn we doorgeslagen individualisten, allen op ons eigen eilandje. Hoe komen we daar weer vanaf?

Deze uitzending bekijken

Brainwash Talks

Brainwash Talks: Tim Fransen: Waarde van tragiek

'Het tragische aspect van het leven is dat we als kwetsbare onvolmaakte wezens onvermijdelijk zullen lijden. Met als uiteindelijke lotsbestemming de dood.' Volgens filosoof en cabaretier Tim Fransen hebben mensen de neiging het noodlot te vermijden, omdat ze daarmee de illusie wekken controle te hebben over het leven. Hij pleit voor een meer oprechte houding ten aan zien van het lot.

Deze uitzending bekijken

Brainwash Talks

Brainwash Talks: John-Paul Flintoff: Waarde van onze innerlijke criticus

Te lui, te lelijk of niet slim genoeg. Schrijver John-Paul Flintoff wordt af en toe overvallen door zijn eigen, negatieve gedachten. Hij is niet de enige: 'We hebben er allemaal last van, van onze innerlijke criticus. Al proberen we het te negeren, we kunnen dat stemmetje in ons hoofd niet uitschakelen.' Hoe we er wel mee om moeten gaan om zo grip te krijgen op onze gedachten, legt hij uit in Brainwash Talks.

Deze uitzending bekijken

Brainwash Talks

Brainwash Talks: Oliver Burkeman: Waarde van iinefficiëntie

Wat is de waarde van migratie, van geld, van luisteren, of van vrijheid? Stine Jensen en Jan Jaap van der Wal nodigden (inter)nationale filosofen, wetenschappers, schrijvers en stand-upcomedians uit.

Deze uitzending bekijken

Brainwash Talks

Brainwash Talks: Philipp Blom: Waarde van tegen jezelf indenken

Schrijver Philipp Blom wil grip krijgen op het leven, zonder zich achter halve waarheden te verschansen. Hij houdt zichzelf tegen het licht: 'Wij zijn allemaal kinderen van onze omgeving, van onze klasse, van onze biografie. Niemand leert ons om tegen onszelf in te denken.'

Deze uitzending bekijken

Brainwash Talks

Brainwash Talks: David Hand: Waarde van onwaarschijnlijkheid

'Geluk, Fortuna, lot, mazzel, risico, gevaar, waarschijnlijkheid, onvoorspelbaarheid, neiging, verrassing, en het onverwachte... We kennen zoveel verschillende woorden voor het begrip kans, dat het kennelijk een erg belangrijk begrip voor ons is.' Statisticus David Hand onderzoekt of er een patroon te vinden is in de toevalligheden en wonderen in ons leven.

Deze uitzending bekijken

Brainwash Talks

Brainwash Talks: Farid Tabarki: Waarde van luisteren

Volgens trendwatcher Farid Tabarki staan we aan de vooravond van grote maatschappelijke veranderingen. Hij gaat op zoek naar die ene eigenschap, noodzakelijk om het hoofd boven water te houden. 'Steeds vaker zijn wij aan zet. Wij als individu hebben de mogelijkheden gekregen, die vroeger alleen aan de elite waren voorbehouden. We kunnen tegenwoordig steeds meer zelf.'

Deze uitzending bekijken

Brainwash Talks

Brainwash Talks: Soundos El Ahmadi: Waarde van onderdrukking

Stand-upcomedian Soundos El Ahmadi worstelt met de begrippen vrijheid en onderdrukking. Hoeveel onderdrukking is noodzakelijk om vrij te zijn? In Brainwash Talks gaat ze op zoek naar een antwoord. 'Als je niet sterk genoeg bent, dan heb je sturing nodig. Sommige mensen vinden dat ook heel lekker: 'Geef mij maar de regels, leg mij maar van alles op, dan hoef ik zelf niet na te denken'.' Brainwash is een multidisciplinair denkfestival waarin verschillende culturele en wetenschappelijke disciplines elkaar tegenkomen. De meest verrassende en invloedrijke denkers uit binnen- en buitenland formuleren samen met het publiek nieuwe ideeën voor de grootste persoonlijke en maatschappelijke vraagstukken van deze tijd.

Deze uitzending bekijken

Brainwash Talks

Brainwash Talks: John Gray

Wat is de waarde van migratie, van geld, van luisteren, of van vrijheid? Een mix aan (inter)nationale filosofen, wetenschappers, schrijvers en stand-up comedians vertellen over essentiële waarden.

Deze uitzending bekijken

Brainwash Talks

Brainwash Talks: Stine Jensen

Een aantal jaar geleden ging filosoof Stine Jensen door haar rug. Door dit ongeval aan de bank gebonden, overzag ze de gejaagdheid van haar leven. Drie banen, bij elkaar een zestigurige werkweek, en een jonge dochter. 'Ik holde van hot naar her, natuurlijk was ik door mijn rug gegaan.' Ze besloot dat er iets moest veranderen en kwam terecht bij een Amerikaanse goeroe. 'Hij zei dat ik weer moest gaan ademen. Dat ik moest leren ademen.' Een ervaring rijker breekt Stine in haar Brainwash Talk een lans voor ademhaling, bewustwording en yoga.

Deze uitzending bekijken

Brainwash Talks

Brainwash Talks: Johan Fretz: de waarde van tegenstrijdigheid

Hij presenteerde zich als de eerste Surinaams-Nederlandse minister-president van het land en gooit zichzelf nu opnieuw in de strijd. Op uitnodiging van Jan Jaap van der Wal spreekt cabaretier, schrijver en zanger Johan Fretz over de waarde van tegenstrijdigheid. Want door die tegenstrijdigheid, door het verschil tussen mensen te omarmen, is er weer ruimte voor verzoening.

Deze uitzending bekijken